De allermooiste pruiken maak je zelf!

 

Wat is er leuker dan tijdens een themafeest of een carnavalsoptocht de show te stelen met je zelfgemaakte pruik?!

Tijdens een gezellige workshop, waarbij de basis al door cin-D-sign is voorbereid, mag je je helemaal laten gaan.

 

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

 

Je verzamelt van te voren de materialen die je in je pruik wilt verwerken en brengt die mee naar de workshop. Je hebt in elk geval een lap stof nodig als ondergrond. Denk verder voor de versiering aan boa's, losse veren, sisal, voile, tule, kunststof bloemen, harten, bladeren, kant, spiralen en krullen, zelfs kerstboomversiering en -verlichting op batterijtjes... wat jij wilt. Op deze manier kun je je pruik zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Tip: maak een herfstpruik, een kerstpruik of een aandenken aan je trouwdag (en verwerk er de stof van je jurk, je kouseband, harten, het paar op je bruidstaart, plastic duifjes of bijvoorbeeld de gedroogde bloemen van je boeket in.)..

Hetzelfde kun je doen met herinneringen aan de babytijd van je kind, of maak een themapruik in Delftsblauw (met daarbij typisch Hollandse AH-boodschapjes), een kinderpruik met (plastic) snoepjes of gekleurde pompoentjes... De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Het mooist is om die spullen in twee, hooguit drie kleuren te zoeken. Mag wel in allerlei schakeringen natuurlijk.

 

Met naald en draad en schuim maken we grofweg een basis. Met o.a. lege closetrollen die we daarna met het lijmpistool en lijmpatronen (geleverd door cin-D-sign) op de basis plakken, bepaal je de vorm van je pruik, waarna we op dezelfde manier de stof en de versiering bevestigen.

 

De pruik kan dan daadwerkelijk gedragen worden.

Wil je een tempex pashoofd aanschaffen om de pruik op te bewaren? Dat kan. Geef het dan vóór de workshop even aan dan zorg ik dat er voldoende hoofden zijn.

 

LET OP!

Draag je de pruik op een feest of in een optocht waar het druk is en waarschijnlijk gerookt gaat worden? Cin-D-sign raadt in dat geval aan om de pruik na te behandelen met brandwerende spray!!!! (o.a. bij Action verkrijgbaar.)

 

Mail tijdig (in verband met voorbereiding) voor een vrijblijvende prijsopgaaf naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. onder vermelding van: naam (en indien van toepassing naam van het bedrijf), telefoonnummer en graag ook even om welke datum en hoeveel personen het gaat.